dimecres, 17 d’agost del 2011

El cogombre nacional (Copenhagen III)


És un bon experiment social (a banda d’una necessitat) visitar les botigues i supermercats del lloc on estàs vivint quan et trobes fora del què és el teu àmbit habitual. És interessant veure’n els preus -què està més car, què està més barat- i quins són els productes preferits dels seus habitants.
A Copenhagen em sorprenen, sobretot, tres coses: els “pepinus” envasats de forma individual i amb la bandera del país ben gran (que quedi clar que no són espanyols i per a que floreixi l’esperit nacional), la gran quantitat de productes que tenen d’Itàlia (a banda de la pizza i la pasta, varis olis i formatges) i, per últim, els productes espanyols. Aficionats al vi i al cava, tenen cava Jaume Serra, les cremes de verdures Ferrer, molta fruita, embotit Espuña i embotits El Pozo. El més curiós és un kit anomenat “Tapas”, que porta quatre separacions i permet fer un tastet de fuet i de xoriç. No hi ha garrafes grans d’aigua (se sol beure de l’aixeta) i el seu cacaolat no és tant bo com el nostre.
No en diuen dieta mediterrània però està clar que la practiquen.

(Fotografia: Eva Jove) 

6 comentaris:

Helena Solà ha dit...

Quina enveja!
De Copenhaguen em quedo amb el Tivoli a la posta de sol, el canal on està la casa d'Andersen i el barri de Christiania.
Disfruta-ho molt!!

Eva Jove ha dit...

Gràcies Helena. Ho estic fent, jeje!

joan ha dit...

Tens raó en el fet de que visitant els mercats t'emportes una imatge més autèntica.... veure com fan les compres....., els productes que venen!......., m'agrada visitar els mecats a l'aire lliure!

Eva Jove ha dit...

Joan: sobretot de llocs més exòtics per nosaltres. Són els millors!

joan ha dit...

ET VULL CONSULTAR SOBRE UNA SÈRIE D'ARTISTES, PER SI ELS CONEIXES.... QUÈ OPINES DE LA SEVA OBRA........ I SI CREUS INTERESANT CMPARAR ART D'ARTISTES POC CONEGUTS..... , A CALDES DE MONTBUI VIU LA MARIA FLAQUÉ, VAIG ORGANITZAR UN PARELL D'EXPOSICIONS AMB LA SEVA OBRA I EM VA AGRADAR MOLT....; LA EVA SERENO ÉS DE MONTCADA I REIXAC, LA SEVA OBRA ÉS MOLT MÉS VANGUARDISTA PERÒ LA SEXUALITAT APAREIX CONTINUAMENT AGAFANT UN PAPER MOLT IMPORTANT I FA QUE MOLTA PART DEL PÚBLIC GUARDI DISTÀNCIA; LA YUMNA ALSAWI, LIBANESSA CASADA AMB L'ERNEST (SANT CELONI) VIU A VALÈNCIA, O EL LLUIS BARBOSA, ESCULTOR/ARTESÀ DE LA FUSTA, O EL CLAUDIO MARCOS, UN BIÒLEG QUE FA DE FUNCIONARI A L'AJUNTAMENT DE MONTCADA, PERÒ QUE LI HA DONAT FORMA A LES VISIONS DEL MICROSCOPI PINTANT DE MANERA ORIGINAL VISIONS DE PARTÍCULES UNI O PLURICEL·LULARS... AMB TOTS ELLS HE FET EXPOSICIONS, PERÒ NO VULL REPETIR ELS MATEIXOS ARTISTES, DE CERDANYOLA M'HA AJUDAT LA GIMENA, UNA NOIA DE L'URUGUAI..... PER ABANS DEL NADAL M'AGRADARIA FER UN VERNISSAGE ..... JA EM DIRÀS SI TENS ALGUN PINTOR/A CONEGUT QUE LI PUGUI INTERESAR PARTICIPAR EN UN ESDEVENIMENT AIXÍ!......

Eva Jove ha dit...

Joan: parlem-ne!