dimarts, 22 de juliol del 2008

Cuina - Recepta: pastes de xocolata pel cafè

Recepta no apta per addictes a la xocolata...

Ingredients:
- 1 barra de xocolata de postres
- 1 cullerada sopera de mantega
- varietat de fruits secs
- sucre glass (opcional) per decorar

Preparació:
Fonem la mantega (o margarina) a bany maria, a foc molt suau. Trenquem a trossets la barra de xocolata especial per postres i poc a poc l'anem afegint a la mantega, de manera que es vagi fonent i creant una crema homogènia.
Quan tinguem tota la xocolata fossa, apaguem el foc i retirem. Amb la xocolata calenta agafem una cullerada -de postres- de xocolata i escampem amb la forma desitjada sobre paper de forn (o una superfície de vidre). A mesura que anem fem "pastes", les anem decorant amb el què vulguem: ametlles, avellanes, nous, pistatxos, panses i pinyons, cereals, virutes de fruita seca, "xuxes"etc. amb la xocolata encara calenta per tal de que s'enganxi. Un cop fetes, cal deixar-les refredar. Just abans de servir-les, els hi donarem l' últim toc espolvorejant per sobre sucre glass. Us recomano guardar-les a la nevera. Són molt fàcils de fer però amb un excel·lent resultat. Sobretot, però, fugiu d'afegir sucre, llet o altres, podeu espatllar la xocolata i fer que no es solidifiquin després. Els nens us poden ajudar posant els fruits secs per sobre.

2 comentaris:

joan ha dit...

fins i tot amb receptes de cuina!.

Eva Jove ha dit...

Jo en diria receptetes... d'estar per casa...