dijous, 26 de novembre del 2009

Desmuntant Nova York... (segona part)


Aquí teniu la segona entrega sobre Nova York. Que la disfruteu!

1. Si el símbol de París és la Tour Eiffel i quan la veus, majestuosa, és quan dius "ara sí que sóc a París!", per mi, una bona manera de fer-te a la idea de que estàs a Nova York i viure'n una petita essència és travessar el Brooklyn Bridge. I no us confongueu de pont, que al costat n'hi ha un de molt semblant.

2. Passat el pont de Brooklyn, us recomano caminar i que us perdeu pel barri amb més encant: Brooklyn. No us semblarà que estigueu a Nova York. L'entremat dels carrers, l'arquitectura de cases de doble pis de fusta rogenca, el silenci i les seves voreres arbrades us transportaran a un càlid, "peaceful" i fresc ambient de tardor.

3. Si us agrada caminar, Manhattan és un lloc que és pot perfectament a peu o en bici. Això sí: emporteu-vos les bambes més còmodes -les més velles?- que tingueu. És tot pla i les distàncies tampoc no són massa grans perquè les ïlles són molt estretes: són de només dos edificis i, a més, enganxats l'un amb l'altre. De fet, hi ha pocs pisos que tinguin finestres exteriors a totes les habitacions. Un dels primers en tenir-ne, creant una gran expectació, va ser el famosíssim Dakota building.

4. El metro de Nova York és bastant antic i, alhora, bastant embolic. No està gaire cuidat i, a més, amb poca senyalització. T'has de fixar molt en agafar el metro correcte ja que en una mateixa andana, passen diferents línies i no sempre fan el mateix recorregut, segons les hores del dia.

5. Si us agrada la fotografia, és una ciutat on podreu posar en pràctica diferents tècniques: alts edificis, looks impossibles de gent, senyores yuppies amb bambes, carrets de menjar pel carrer, les clavegueres fumejant, els dipòsits d'aigua... us podreu emportar mil i una cinematogràfiques fotografies!

6. Manhattan té uns cinc milions d'habitants. Malgrat això, és cert que qualsevol desconegut autòcton et pot dirigir, amablement, la paraula i fer-te algun comentari.

Properament, més entrades per ficar-se Nova York a la butxaca!

2 comentaris:

joan ha dit...

Suposo que podia haver acavar el meu petit relat a NYC, però vaig decidir finalitzar-lo a la Habana. Efectivament has parlat dels temes que havias ignorat a la primera entrada, les llargues caminates per gaudir de la ciutat, i els ponts que comuniquen aquesta superedificada illa amb el continent!....., estic d'acord amb tot el que dius, i pel que sembla, algú es va oferir a mostra-te la ciutat, o convidar-te al seu iot.

Eva Jove ha dit...

Realment és una ciutat per anar repetint, té tants matissos...