dilluns, 27 de setembre del 2010

Jornades catalanes de Patrimoni.


Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) troben el seu orígen a França (i la seva jornada de portes obertes als monuments) i es remonten a una reunió posterior, del 1985, de ministres europeus de cultura, que va tenir lloc a Granada.
Gràcies a aquests orígens, avui podem gaudir d'unes jornades a nivell europeu, plenament consolidades i que, a Catalunya, ens obren les portes gratuitament a un munt d'edificis, activitats, museus, centres d'interpretació, llocs i poblats arqueològics d'alt interès. Unes jornades que són com l'avantsala d'altres jornades amb molt d'èxit a Catalunya: el cap de setmana ibèric, la nit dels museus i d'altres interessants propostes que atrauen a un gran nombre de públic, a arreu del país.
Aquest cap de setmana hem pogut gaudir de vàries d'aquestes iniciatives, així com corroborar el bon estat de salut del Patrimoni català, dels seus espais i dels seus professionals. Una manera divertida, diferent, ecològica, ecònomica i sostenible de passar el cap de setmana. Feliç Patrimoni!

3 comentaris:

joan ha dit...

Una forma d'acostar la gent als museus, però jo penso diferent, no només s'ha d'acostar la gent als museus, la gent hauria de comprar més art..... no estu cansats de les cartulines de van gohg del ikea?.... a mi m'agraden les propostes americanes (dels EE.UU), on galeristes s'han reconvertit, s'han desplaçat a naus industrials de petits polígons, i cada 15 dies organitzen el cap de setmana de les perfromance, actuacions, accions i presentacions de les obres dels artistes promocionats..., és molt interesant, donat que es paga una petita entrada per accedir al recinte on totes les galeries tenen un show non stop amb els artistes, o músics convidats, etc. Aixó ho vaig viure a finals dels 90's, com portem més de 20 anys de retràs, fins d'aquí uns anys no ho veurem!....

joan ha dit...

Una altra forma de comercialitzar art és via lloguer....., artistes que no venen la seva obra,pel preu, o per lo difícil que resulta, opten per llogar obres per fer Vernisaces o simplement per decorar una vivenda per una festa/esdeveniment, però tb es lloguem per mesos, i quan el propietari del pis, o l'artista ho creu convenient canvien els cuadros, o les escultures, etc. una mena de renting on canvies l'art quan et canses!

Eva Jove ha dit...

Joan: molt interessant la teva aportació. El cas concret del "rènting" el desconeixia.