diumenge, 19 de desembre del 2010

Els ocells fugits. La darrera Hereutada.


El mateix dia que llegeixo unes sorprenents declaracions de l'Hereu sobre les parades d'ocells de Les Rambles, passejo per elles al tombar de la nit.
Atònita, comprovo les contradiccions d'aquest ajuntament: il·luminació a tots i cadascun dels arbres de l'avinguda i, el millor de tot, les noves parades d'alimentació on, al matí llegia que es retirarien per guanyar "espai públic, mobilitat i qualitat".
L'ajuntament ha pagat a un arquitecte per dissenyar les noves parades que, bàsicament, es diferencien de les antigues amb què, aquestes, tenen molta més llum.
De fet, les parades són com una armilla reflectant, que atrau al turista passejant. I ocupar, el què és ocupar, ocupen el mateix espai que les anteriors. Per tant, "el públic", no hem guanyat en espai. O depèn: el turista ha guanyat més espai on poder consumir i deixar els seus diners, ja que els ocells -sembla ser- presentaven alguns problemes als aeroports.
Aquesta setmana els diaris van plens de la discussió sobre l'eliminació de les parades, deixant de banda les manifestacions de bombers i treballadors de l'ajuntament de Barcelona, en contra de l'incompliment d'uns pagaments acordats, per part de l'ajuntament; Però no n'hi ha per menys: han fet tancar el negoci als paradistes (negoci i punt de trobada social) i, després de les corresponents mentides típiques d'alguns ajuntaments, ho han transformat en un circ per turistes, amagat sota una inadequada etiqueta de mobilitat i sota una errònia etiqueta de qualitat. Quina qualitat poden tenir unes galetes, de tipus americà, exposades a l'intempèrie de la humitat del mar? Quina qualitat poden tenir uns gelats que no es venen amb el fred que fa, emmagatzemats en unes cubetes descobertes? Fins quan estaran exposats aquests gelats?
Després dels galets lluminosos gegants de l'any passat i del referèndum de la reforma de la Diagonal, l'expropiació de les parades d'ocells és la darrera -que no l'última- "Hereutada".

2 comentaris:

joan ha dit...

La planificació urbanística va variant segons els temps, i segons qui mana. Pel que sembla tens un esperit molt lliberal, suposo que no tpagraden les regulacions estrictes, i els nostres pol·lítics copien als americans...
a l'any 1986 ja estava prohibit beure alcohol als carrers de la ciutats, a les pelis, quan beuen alcohol, tenen l'ampoia tapada amb una bosa de paper.... aquí encare no hem arribat a aquest extrem, però seguim les pautes americanes amb uns 20-25 anys de retard!. I estic segur que ells no ho fan tot bé!.... per tant, no li podem demanar al pobre Hereu que ho faci perfecte, suposo que les urnes, li donaran o li pendran el seu espai.

Eva Jove ha dit...

Ja n'hauria d'haver après amb la consulta de la Diagonal...