dissabte, 30 de juliol del 2011

Confitura de papaya


La majoria de l'alta cuina experimental és fruit de molt esforç i treball d'investigació. A vegades, però, també és el resultat de l'atzar. Això m'ha passat a mi, avui al matí: la casualitat ha fet que m'hagi sortit, sense voler, una confitura de papaya, que a continuació us passo a explicar. Compreu una papaya madureta. Si no coneixeu el fruit, animeu-vos a provar-lo. Té un agradable sabor i una textura suau. A part, la papaya té vàries propietats beneficioses, com molta vitamina C (mitja papaya conté la vitamina C que se suposa que ha de consumir un adult en un dia), vitamina A, fibra, és depurativa, etc.
Per fer la confitura de papaya, primer cal fer un batut amb el fruit. Això és, trossejar la papaya pelada i posar-la al pot del turmix, sucre (o edulcorant) i llet. No cal posar-hi iogurt perquè la papaya ja és molt espessa per sí sola. Feu el batut. Deixeu-lo 12 hores a la nevera en un recipient de plàstic, tapat amb film de cuina. I ja teniu la confitura de papaya!

4 comentaris:

Pep ha dit...

Per fí nous escrits!
Ja sé que has estat ocupada amb feines de més alt rang i importància i de les auls per cert, et desitjo la màxima sort, però trobava a faltar els teus refrescants escrits.
Avui melmelada de papaya, està bé tot i que haig de reconèixer que no sóc molt amant de les fruites tropicals.
En tot cas un homenatge indirecte al tancament avui de un restaurant i una cuina mítics, El Bullí després d'incomptables èxits i premis de tot tipus i gràcies a la brillant mà d'aquest cuiner-artista com és en Ferràn Adrià i el seu equip
Gràcies Eva un cop més, pels teus escrits sempre refrescants
Pep

Eva Jove ha dit...

Gràcies per tot, Pep! Ets un bon Cabrabloglector!
Quina llàstima que El Bulli tanqui sense haver-hi pogut anar! Per sort, la seva tasca continuarà, amb un altre format. Avui, justament, la productora Minorai Absoluta està grabant-hi un documental.

joan ha dit...

Cuinera...... sorprenent....., jo participo a un grup dins el feisbuc i expliquem les nostres receptes.... et puc afegir... t'agradarà!...., ara vull fer-te una petició, si és posible, es clar, es tracta de canviar el color verd del text, donat que em costa molt de poder-ho llegir!..., només és una petició...... i bona troballa la de la papaia

Eva Jove ha dit...

Crec que estarem d'acord que de deixar un pot a la nevera, no en podem pas dir que sigui cuinar, jaja! La confitura de papaya ha estat atzar. Però t'asseguro que la pots tallar amb ganivet.
Si les receptes del Facebook que dius són exotismes del tipus anxoves amb cacaolat i maionesa, dins d'una truita francesa gratinada amb paté, em sembla que no m'interessa, jejeje (una truita gratinada amb paté potser està bona i tot!)
Ummm, em rumiaré el tema color de font. Només ho he fet alguna vegada, com per festes de nadal.