diumenge, 23 d’octubre del 2011

República independent de Christiania (Copenhaguen VII)


Envoltat del barri més "cool" de Copenhaguen i d'una part històrica de la ciutat, Christiania guarda, dins les seves tanques -clarament delimitades-, l'àrea més canalla de la ciutat.
Nascuda inicialment com a àrea okupa i hippie, plena d'activitats i moviments socials, s'ha convertit, avui en dia, en un reducte alegal, fora de tota norma cívica, ètica i urbana.
Arran d'aquesta llibertat costumista autoproclamada, el mercat d'herbes, herbetes i derivats, és l'activitat primordial de la zona. Una zona trista i degradada, absent de fites, que viu fora de la societat, sense lleis externes, però que prohibeix fer fotografies als forans. Uns forans que cada vegada són més, atrets per diferents motivacions i que, si els plau, poden comprar una publicació sobre el barri (mitjançant una transacció comercial tradicional), en el carrer de botigues més cèntric de la ciutat.
Alguns negocis de primeres necessitats s'han instal·lat en els carrers encerclats per les prohibicions. No sé si pagaran impostos o cumpliran amb les normatives de seguretat i higiène.
Sembla que properament, l'ajuntament de la capital i els gestors de la zona, intentaran arribar a un acord per poder fer un ús modern, eficaç i més fructífer per a tots.

(Fotografia: Eva Jove) 

2 comentaris:

joan ha dit...

potser, de tant en tant, ens hauriem d'oblidar de tants i tants entrebancs burocràtics..... i us recordo que al poblenou de BCN, no fa tant, la vida era així, ara està plena de noves edificacions buides .......

Eva Jove ha dit...

La imatge que jo tinc de Poblenou és una altra. Però bé, sigui com sigui, si cal o no cal la burocràcia, seria un llarg debat, :)