dilluns, 16 de novembre del 2015

Molta llum per il·luminar la ciència
Aquesta setmana se celebra la Setmana de la Ciència que enguany arriba a la seva vintena edició, coincidint, a més, amb la celebració de l'Any de la Llum.

Tot Catalunya s'omple d'activitats - més de tres-centes -, la gran majoria gratuïtes, que tenen com a eix vertebral la recerca científica (recordem aquí que la Setmana està organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació).

Conferències, tallers, activitats experimentals, exposicions o espectacles -entre d'altres- tenen lloc, en diferents horaris i per a diferents edats, que ens permeten apropar-nos a l'astronomia, la robòtica,  l'arqueologia, la química, l'energia, la fotònica, sismografia i un llarg etcètera.
Un dels espectacles que s'han programat enguany ha estat l'espectacle de dansa urbana ofert per la companyia "Brodasbros". Són una petita companyia però ja amb una trajectòria que els ha portat a recórrer diferents llocs del món.

Presentant un espectacle sobre la llum al carrer (BR2), els "Brodasbros", ens van fer gaudir del seu ball, dels seu vestuari lluminós, d'una història i animant i fent participar al públic de totes les edats.

Un any més, celebro l'existència d'aquesta setmana farcida d'actes interessants i sempre pilotats pels propis investigadors, de primera mà.


Encara que ens vulguin silenciar i apagar la llum, sempre hi haurà recerca, font primigènia de tot coneixement.