dijous, 22 d’octubre del 2009

Desmuntant Nova York... (primera part)


Per si teniu pensat viatjar a fer el turista per Nova York, aquí teniu quatre consells útils per exprimir al màxim la ciutat i alguns que desmunten els tòpics sobre la mateixa:

1. Si Barcelona és la ciutat de les motos, Nova York ho és dels taxis. Vuit de cada deu vehicles ho són! Us recomano arribar-hi al vespre-nit, agafar-ne un i poder gaudir de la vista a l'entrar a Manhattan.

2. No és del tot cert que és la ciutat que mai dorm. Si hi aneu a fer turisme, lleveu-vos d'hora. Amb d'hora vull dir sortir al carrer entre set i vuit del matí. Pels dormilegues: amb una mica de sort, el jet-lag us deixarà llevar-vos a aquesta hora els quatre primers dies! Val la pena: hi ha poca gent pels carrers, no hi ha massa trànsit i us estalviareu les cues allà on aneu!

3. Si sou dels que us agrada esmorçar dolç, no deixeu de tastar els pancakes amb caramel (que sempre veiem a les pel·lícules), les magdalenes ni els donuts!

4. Visitar el Museu d'Història Natural: obren a les 10 del matí. Podeu arribar deu minuts abans i entrar a les 10 en punt, sense fer cua, si aneu per l'entrada del planetari. No us perdeu les visites guiades dels voluntaris que, a més, són gratuïtes. Ah! I encara que a les finestretes hi hagi unes tarifes marcades, l'entrada pot ser la voluntat.

5. Visitar el MOMA: el divendres, a partir de les 16 hores, és gratuït. Per tant, hi ha com unes 1600 persones fent cua al carrer. Si no voleu fer la kilomètrica cua, eviteu aquest dia de visita. També us estalviareu l'aglomeració de públic dins l'edifici.

6. Visitar el Metropolitan Museum of Art. No us el perdeu, és, sens dubte, el millor museu de tota la ciutat. I visiteu el Temple Egipci -complet- que ocupa una de les grans i majestuoses sales.

To be contuined...

6 comentaris:

Laura ha dit...

Sempre he volgut anar a NY... Ja tinc ganes de llegir la segona part!!

Eva Jove ha dit...

Laura,

Abans d'anar-hi, pots preguntar-me tot allò que vulguis i/o necessitis saber.
Fins aviat!

Helena Solà ha dit...

Enveja de la verda! ;)

Eva Jove ha dit...

Hola Helena!

Jajaja. Has estat a NY? Per si et serveix de consol, hi ha mil llocs amb més encant que NY...
M'he fet seguidora oficial del teu bloc de recomanacions de restaurants.
No et perdis la següent entrega sobre NY, NY!

joan ha dit...

He anat a N.Y.C. moltes vegades, per moltes diré més de tres!..., estic d'acord amb totes les teves recomenacions!......, ara veuré el que dius a la segona part, perque a la primera no l'has desmuntat!

Eva Jove ha dit...

Joan: el títol és el meu particular homenatge a Woody Allen, :)