diumenge, 19 de desembre del 2010

El renéixer cultural de Les Rambles.


Alienes a la polèmica de les parades d'aus i buides de les abundants escultures humanes que sol haver en temporada estival, trepitjo de nou Les Rambles de Barcelona. A banda de les cues en una coneguda administració de loteria, comprovo, feliç, el bon estat de salut de la cultura en aquest enclavament de la ciutat.
Recomano visitar, a La Virreina, l'exposició d'arxiu de Martha Rosler. Una universal i dramàtica veritat sobre l'habitatge, perfectament resolta en un espai trencat, compartint visualitat amb el mercat situat al darrera. Un elaborat treball, realitzat en progressió al llarg d'una vintena anys, presentat en diferents formats, assolint una reflexionada i coherent mostra.
Passat el Liceu i molts altres mítics edificis, arribo a Drassanes. De nou, una feliç visió: el punt d'informació turística d'Arts Santa Mònica s'està transformant. Esperem que sigui per a ocupar espai artístic. En el seu interior, molt de moviment -muntant nova exposició- i la diminuta sobre Mestres Quadrenx amb alguna gent.
Me'n vaig contenta del què he vist però, alhora, preguntant-me perquè no se li treu més rendiment cultural a una zona tant cèntrica, tant concorreguda, ben comunicada i amb alta densitat d'espais culturals.

4 comentaris:

joan ha dit...

Casi tots els diumenges al matí, agafo la bicicleta, baixo per la llera del riu Besós fins arribar al Forum, per seguir el passeig marítim fins les torres Mapfre o fins el nou hotel Wela, per després donar uns tombs per la barceloneta, tot just abans d'entrar al Gòtic pel costat de Correus; voltar pel barri gòtic, les seves placetes, el moviment matinal dels vehins, és genial, atravesar les Rambles, recorre el raval fent un zig-zag, per tornar passant pel nou mercat de santa catalina, passar pel carrer Montcada (imposible quan visitar el picasso és gratis), Santa Maria del mar...etc. i fer el camí de tornada fins a casa......, trajecte casi pla, només carregat per la força del vent, sobretot quan el tenim en contra!..... per tant, estic d'acord amb tu!... aquesta part de la ciutat és genial

Eva Jove ha dit...

No t'han robat mai la bicicleta?

joan ha dit...

no.... sòc de bifurca, suposo que aixó els pot espantar més

Eva Jove ha dit...

jeje :)