dissabte, 4 de febrer de 2012

Roadsworth, el graffiter de l'ajuntament


Us agradaria travessar per passos de vianants que simulen ser espelmes, vies de tren, catifes vermelles, espardenyes, tubs de crema o flors? Potser els carrers serien més agradables i passejar per ells, molt més divertits!

Un graffiter de Montreal (Canadà), després d'anys d'activitat artística sobre elements de senyalització de la ciutat, va ser arrestat al 2004 i portat a judici acusat de cinquanta-tres càrrecs. Roadsworth s'esperava rebre una forta multa i un expedient penal. Per contra, en part per la pressió popular, va sortir airós del judici: a partir d'aquell moment estava obligat a pintar en els espais públics per ordre judicial. Des de llavors, Rodsworth no ha deixat de treballar.

És ser un artista venut, treballar sota les ordres de la ciutat, tal i com se li pregunta en el documental sobre els fets? On és la línia de llibertat creadora? I on es troba la línia del gamberrisme?

L'artista afirma al final del documental que qui no s'arrisca no aconsegueix mai res. Però és clar, pocs han tingut la seva sort.


2 comentaris:

joan ha dit...

potser sí m'agradaria veure-ho tot pintat, o com a mínim reparat!... sese fotats a les llambordes ni a l'asfalt, però ara no és el moment de demanar-ho!......

Eva Jove ha dit...

Que estigui en bon estat, ja és del tot necessari. I sí cal que demanar-ho, si no es fa manteniment, després les reparacions surten més cares i pot haver accidents. Sempre hi ha diners per altres coses que són malbarataments que només beneficien a un...