dissabte, 31 de maig del 2014

Tarraco Viva: vint dies de retorn al passat


Si us fascina el món clàssic, si sou addictes a l'Imperium Civitas, Civcity Roma o al Caesar IV, si heu visitat tots els jaciments i museus romans... sens dubte heu de viure l'experiència de Tarraco Viva!

La ciutat de Tarragona ofereix cada any el festival Tarraco Viva: vint dies plens d'activitats, amb les quals submergir-se en el món romà, d'una manera amena però, alhora, amb un rigor científic i històric excel·lent.

Sigui quin sigui el vostre principal focus d'interès, amb Tarraco Viva podreu retrocedir en el passat i realitzar una autèntica immersió per la seva gastronomia, la seva manera de vestir, de construir, de governar, de divertir-se, de viure i de morir.

Dins de les restes romanes que es conserven a Tarragona, s'esdevenen molts dels actes del festival, que formen un desplegament històric colossal, on intervenen un gran número d'actors. Arribada a la XVI edició, crec que una de les claus del seu èxit és precisament això: la col·laboració conjunta i la implicació d'un gran número d'ens. La participació col·lectiva, juntament amb una política de feina ben feta de llarg recorregut, són els ingredients que fan que any rere any, el festival guanyi més adeptes i deixi amb la boca oberta als seus assistents.

Encara que sigueu pacifistes, us recomano la visita a l'Amfiteatre, per reviure les lluites de gladiadors. A banda d'aprendre sobre tècniques de lluita, armament i vestimenta de protecció, us sorprendrà veure l'espai ple a vessar, amb les vuit-centes persones d'aforament màxim que permet el recinte, embogint dalt les grades.
La mala notícia és que per anar-hi us haureu d'esperar fins l'any vinent. La bona, és que segurament ja s'hi ha començat a treballar i, mentrestant, podeu visitar, per exemple, la Barcino Oriens o l'Arde Lucus, en terres celtes.

Si voleu llegir com un grupet de bloggers vàrem viure el festival, llegiu-ne "el live" de Cafès de Patrimoni.

Cabrablog vol agraïr la seva participació a Tarraco Viva a Cafès de Patrimoni, a l'organització de Tarraco Viva, al brutal Martí Seritjol (fan absoluta!), a Manel R. Granell, a Tarragona Turisme i a Tarragona Cultura.

Salve, amants dels romans!


(Fotografies: Eva Jove)