dissabte, 11 d’abril del 2009

Les dones treballem i els homes no!


Està claríssim. Feu la prova. Ja fa dies que faig «recompte » per diferents transports públics i a diferents hores. La ratio no varia massa : per cada 10 dones, hi ha 4 homes. Avui mateix, sense anar més lluny, la proporció era exactament aquesta i, a sobre, un senyor tenia edat d’estar clarament jubilat. Què passa aquí? Les dones són més ecològiques i anem més en transport públic? Els homes van més en cotxe? Les dones sortim de casa abans? O ho fem després? Siguin quins siguin els motius, la proporció només varia quan ens trobem amb un grup de 3 o 4 joves que, per com van vestits, la roba i l’actitud, no van ni vénen de treballar. No només treballem més a casa, sinó que som més les que treballem a fora. Serà perquè, tot i que puguem quedar-nos embarassades, cobrem tant poc, comparat amb els homes, que encara sortim a compte!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Eva, Molt interessant el teu blog. A més de gaudir del teu escrit, tambè me serveix per practicar el meu català.

Eva Jove ha dit...

Hola David,
Moltes gràcies pel teu comentari i pel teu interès en el meu blog, tenint en compte, sortosament, l'enorme oferta existent en tots els idiomes. I dic sortosament perquè, als bloggers, encara ens queda un espai "popular" de llibertat d'expressió. En el meu humil blog, a més, intento reflexar problemàtiques que en menor o major mesura ens afecten a tots, esperonar la reflexió com així també animar a la gent del meu voltant perquè lluiti, sense por, pels seus drets. Defensar el que un creu, sovint, és llarg i pesat però a vegades s'aconsegueixen canvis beneficiosos per un sector més ampli de la societat amb els que veus recompensat tot l'esforç dut a terme.
De nou, moltes gràcies per seguir el meu blog i, com no, d'utilitzar-lo per mantenir el teu català (pots enviar-me un correu electrònic si ho desitges a: cabrablog@gmail.com). Fins aviat!

joan ha dit...

Com ja fa temps que ho vaig dient, ho reitero un cop més...... m'agrada el teu punt de vista, malgrat que algunes vegades, com aquesta, hi ha vicis de forma en el contingut.... per poder fer un silogisme.... si al trnsport públic hi ha més dones, vol dir que les dones traballen més, o que si hi ha moltes dones al transport públic, les dones són més ecològiques...... per poder tenir un punt de vista objectiu hauries de tenir unes referències.... pe exemple.... com està el transport als polígons industrials?.... (molt malament)....a molts polígons, plagats de petits tallers on la majoria d'empleats son homes, només les tasques d'oficina son mixtes....., fa que s'hagi d'anar amb vehicle, però si utilitzes els busos de la nissan, la seat, etc.... la cosa canvia, el 100% són homes!...., i a quina hora era el viatge amb bus?.... pensa que les dones mares de familia miran de conciliar vida laboral amb vida familiar + tasques domèstiques i control familiar de fills, etc.... total, que aquesta vegada jugues amb el teu punt de vista, vols feminitzar el punt de vista d'laguns homes que visiten el teu blog!.....

Eva Jove ha dit...

JAJAJAJA, Joan, no em facis riure!: en primer lloc, no intento femeneitzar a ningú, en segon lloc, jo sempre donaré el meu propi punt de vista -només faltaria!- i, per últim, aquest bloc l'han llegit tant homes com dones. Em sembla que has rebut una sobredosi radiofònica de Jep Cabestany! :)
Ai... Adoro la guerra de sexes!!! :))