dimecres, 20 d’abril del 2011

Futbol públic o privat?


No sé si Matthew Tree, quan es va establir a Catalunya, devia entendre com un club amb jugadors i presidents que han declarat ser independentistes, juguen a una selecció que rebutgen i per una copa antagònica a la seva manera de pensar. No sé si ara Tree, després d’uns vint anys després, ho ha entès i ho explica en el seu nou llibre. L’haurem de llegir. De totes maneres, quan cobres 600.000 euros al mes i el “jefe” et dóna alguna ordre que va contra els teus principis morals, suposo que no es deu tenir la pell tant fina. No sé si deu passar el mateix amb les 50 mil persones que cobren més de 120 mil euros l’any a Catalunya.

Curiosament, Magda Oranich, tampoc va fer cap menció sobre el tema aquesta setmana, en la seva intervenció al programa matinal de tv3, la teva, on, parlant sobre les retallades a la sanitat pública, va fer un solidari comentari que, crec, ha passat del tot desapercebut: per nadal, ella, va anar a un hospital públic amb el sèquit pantomímic de jugadors del Barça i ha explicat que es va dedicar a comptar quants nens “no eren d’aquí”: el 60% de les mares anaven amb burka.

Crec que trucaré a Tree per veure si em pot explicar com és que un club privat rep diners públics o indirectament genera despesa de diner públic, havent de pagar zones de fans quan hi ha partits importants, trobant carrers tallats quan es guanya, emetent partits per les diferents televisions públiques i mossos, molts de mossos. Uns mossos que, atenció, avui estrenaran armament. Algú em pot dir quina empresa ha fabricat aquestes noves armes i quant ens han valgut a cada ciutadà? Posats a retallar, no serien millor unes espasses de fusta o uns fones fetes amb pinces d’estendre la roba, un clau i una goma elàstica?

Baixaré a treure les escombraries i, de pas, posaré tres urnes al carrer per començar a fer una consulta popular: nou armament pels mossos sí o no, futbol a les televisions públiques sí o no i subvencions públiques als clubs de futbol privats sí o no.

Tot plegat, una cocktelera molt remenada, amb una gran dosi d’opiàcies que farà que avui s’aturin de nou els carrers i que la despesa generada per l'assistència al wedding de l'any, passi desapercebuda. Només planyo els venedors de diaris i els cambrers d’arreu, que per 900-1.000 euros al mes, demà, hauran de treballar de psicoanalistes, aguantant a tots els pseudoàrbitres, entrenadors, borratxos habituals i pesats/fanàtics de torn, experts en futbol.

10 comentaris:

Eva Jove ha dit...

Última hora: Artur Mas estarà a Mestalla. Imagino que hi haurà anat amb tota l'escolta. Qui ha pagat aquesta entrada? Qui ha pagat el viatge? Segur que ell, de la seva butxaca, no.

joan ha dit...

El President ha anat convidat pel Club..... que és qui ho paga tot... El Barça està inscrit en la F.E.F. Federació Espanyola de Futbol, i aixó li dona dret a competir en totes les competicions vinculades a la F.E., en quant als jugadors, has d'entendre que sòn professionals, i la seva carrera de jugadors és molt curta... han d'aprofitar-ho tot, i si els cridés la selecció euroea, tb hi anirien.... però a mi em fot tanta tonteria amb el barça, i més quan sòc de l'espanyol!

joan ha dit...

per cert, dissabte vinent es farà el sopar literari de l'A.B.I., on vaig presentar el petit relat, suposo que no tinc cap opció, però aniré al sopar!......, i estic preparant un esdeveniment literari, un homenatge a un periodiste i crític literari que va viure a Montcada..., el farem el 19 de Juny, ja et donaré més dades per si estàs interesada!...

jodiria ha dit...

Em sap molt greu que et foti tanta tonteria del Barça i tambè que siguis del Espanyol ,aixo no et deixa veure l'asumta en prespectiva i per aixo et fot ,però pensa que sempre i haura mes seguidors de una causa popular i notoria ,que no de una minoria amb anels de grancesa ,nomes perque es sap inferior en la meteix causa .Espero que sense anim d'ofendre s'ha hagi pogut entendre

Eva Jove ha dit...

Artur Mas, a més, anava acompanyat de Duran i Lleida i del seu gendre. Imagino que en ambdós casos, també amb la seva seguretat pública.
Pels aficionats que sou de l'espanyol, imagino que deu ser un xic molest que només es parli del Barça. El mateix deu passar amb les dones que juguen a futbol -i mai es parla d'elles- o amb la gent que és del Barça, però seguidora d'altres esports, que passen practicament inadvertits.
Joan: continuem parlant d'Art i Literatura!

jodiria: gràcies pel teu comentari en aquest petit blog. Suposo que estaràs d'acord que el futbol, el futbol masculí i el futbol del Barça eclipsa a la resta de disciplines.

Per tots els recents seguidors: gràcies pel vostre suport.

joan ha dit...

afortunadament, ja s'ha acabat la mini sèrie televisiva Madrid-Barça. Ja era hora, però radio-televisivament patirem les consequències durant uns dies... i si guanya el barça!.. tornara a sortir fantasmes "casi" oblidats!, però entre partits, i realities.., sembla que no hi hagi crisi!.... una pena!.

joan ha dit...

afortunadament, ja s'ha acabat la mini sèrie televisiva Madrid-Barça. Ja era hora, però radio-televisivament patirem les consequències durant uns dies... i si guanya el barça!.. tornara a sortir fantasmes "casi" oblidats!, però entre partits, i realities.., sembla que no hi hagi crisi!.... una pena!.

joan ha dit...

jodiria..... a mi el barça i el madrid (escrits en minúscules) "ni fu ni fa"..... no vull formar part de la colla de brètols que plora si es perd o per eufòria surten al carrer a cremar contenidors, trencar vidres i fer-se sentir... com si la seva vida fos el barça o el madrid...., la meva vida està farçida de problemes molt més urgents i greus, que de vegades em treuen el son..... m'alegro perque els nois de Guardiola jugaran la final i desitjo que guanyin, però que ho facin sense trencar res, sense fer soroll, i sobretot sense molestar.... aixó sí, la victòria del barça no em fot!... m'alegro pels meus amics culés!... però si el barça guanya la "xampinyons omelette" em deixarà totalment indiferent..... per aixó et dic que no em fot ni m'ha ofés el teu comentari..... i com diu l¡Eva, és millor parlar de literatura!.

joan ha dit...

Per deixar de banda el tema barça, no paro d'escriure (gratis) sobre el club que menys m'agrada!.... ara escric per demanar a tv3 que sigui una miqueta més imparcial!, i suposo que tú estàs calibrant a qui interessa el futbol..... imaginat un lloc sense futobl, sense pol·lítica, sense govern central!.... "imagine"

Eva Jove ha dit...

Joan: confessa que escrius perquè t'agrada, jeje!
Passa amb la majoria de televisions i radio públiques: fútbol (llegeixi's Barça) tot el dia, demanen imparcialitat a un periodista seguidor del Madrid però no veuen que ells estan fent el mateix...