dimarts, 6 de març del 2012

Enric Llevat a la Galeria Antoni Pinyol


Enric Llevat, el mestre inconfusible de la línia, ens sorprèn amb l'obra Homo faber suae quisque fortunae?* que presenta a la Galeria Antoni Pinyol, de Reus.

Fins el 19 de març es pot visitar aquí i al mític Centre de Lectura de Reus, l'exposició col·lectiva "Present continu", on, una sèrie d'artistes joves de la zona, versionen un peça dels anys 80-90 d'un altre artista tarragoní. L'interessant de l'exposició, a banda dels treballs, és el confrontament -físic i real- d'ambdues peces.

En el cas del treball presentat per Enric Llevat, les dues peces no s'enfronten sinó que gairebé podríem dir que es complementen i que, juntes, una al costat de l'altra, sumen i revaloritzen el seu significat. En la seva obra s'entreveu el treball col·laboratiu conjunt que hi ha hagut prèviament entre els dos artistes, que dóna com a resultat, un muntatge que quasi sembla la taula d'un científic.

Pot l'home actual definir, analitzar, explicar, calcular i preveure tot el què li passa?


* "Homo faber suae quisque fortunae?": Cada home és l’artífex del seu destí? Aforisme de l'obra “Sententiæ” d’Appius Claudius Caecus “el Cec” (340– 273 aC).

(Fotografia: Eva Jove) 

Creative Commons License
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons


2 comentaris:

joan ha dit...

Quae est circa moveri et suorum actuum.
Ergo, in Prisma per quae views mundi est diversa

joan ha dit...

El hombre está influenciado por todo lo que le rodea, hasta sus propios actos.
Por tanto, el prisma con el que cada uno observa el mundo es diferente