dimecres, 5 de novembre del 2008

Torelló no és Marbella

L’ajuntament de Torelló amb conxorxa (més que no pas en consorci) amb Incasol, fa un temps que vol expropiar uns terrenys a 25 famílies d’aquesta població per fer-hi un polígon industrial.
Al 2005 ja van patir una “petita” expropiació al mateix lloc per fer-hi una carretera (l’eix Vic - Olot) per la qual van rebre una quantitat irrisòria d'euros per metre quadrat, de l'ordre d'uns 24 euros el metre quadrat. Llavors, ningú s'imaginava que els hi voldrien expropiar totes les propietats! En una reunió al 2006 Incasol va mencionar que el projecte s'havia definit al 1999, però ningú en va informar...
Si visiteu la web d'Incasol veureu que en el seu apartat "Què fem?" hi ha un paràgraf que resa: "INCASÒL s'ha dotat del Programa de sòl a fi d'establir les noves pautes de creixement urbanístic com una eina al servei d'un model de país, al servei d'un creixement econòmic sostenible i, principalment, al servei de les persones". En el cas de Torelló, evidentment, no és així, sinó tot al contrari. Torelló ja té zones industrials però ells han decidit que cal que en tingui 3 zones més, expropiant la totalitat de l’extensió de terreny d'activitat agrícola/rural fins ara, requalificar-la i convertir-la en terreny industrial amb el qual guanyaran una suma desorbitada de diners, malgrat vulguin emmascarar aquest fet. Això és servei a les persones? Això és sostenible? Model de país? Jo no vull un país així!! Això és una estafa!
Poc després hem sabut que, a més, volen construïr un gran centre comercial, amb restaurant i benzinera i un conjunt de cases unifamiliars. No penseu què és ridículament surrealista i absurd? El cas més alarmant és el d’una família de tres persones que amb aquesta expropiació perderan la seva casa, les seves granges, els seus cultius, els seus animals i en definitiva, el seu modus vivendi per sempre, a canvi d’una suma ridícula i simbòlica de diners.
Evidentment em manifesto obertament en contra d’aquesta expropiació, que representa la "ocupació legal" dels béns dels treballadors: l’administració “entra”, “ocupa” les teves terres, “canvia el pany” i s’enriqueix, deixant el propietari al carrer!
Deixa els teus comentaris sobre aquest tema o envia un correu.

3 comentaris:

joan ha dit...

no coneixia aquest cas i no sé com s'haurà resolt, si l'hauran expropiat o no, i molt menys el que hauran pagat, el que més em preocupa és la doble mesura que utilitza tan la gene, com els ajuntments o com l'estat, en les expropiacions, perque fan una tassació a la baixa per expropiar, i en el cas de les defuncions, tenen uns factors de correcció en funció de la darrera revalització cadastral, i d'aixó en parlo amb coneixement de causa, i encare hi ha més accions on la contraprestació és nula, em refereixo a ampliacions de voreres que afecten algunes cases, que fruït d'un nou plà urbanístic fa una reordenació als municipis!... en resum, estic totalment d'acord amb el que dius!.

Eva Jove ha dit...

De moment, el tema ja s'ha cobrat una mort indirecta! :(

Unknown ha dit...

Segueixen les expropiacions a torelló torellò aquesta vegada una casa amb cinc famílies família plana bosh