divendres, 3 de juny del 2011

Impressionistes francesos al centre de Milà (Milà, II)


Hi ha algú que no adori l’Impressionisme francès? Estava clar que no em podia perdre aquesta exposició, situada al Palazzo Reale, al cor de la ciutat de Milà i comparar-la amb d’altres de recents com “Jardines” del Museo Thyssen-Bornemisza. Tenia curiositat, també, per veure com museogràficament s’encabia l’exposició en un palau reial (ara municipal), situat en una ciutat que està apostant clarament per l’Art més Contemporani i calibrar el grau de qualitat d’una col·lecció privada com és la dels americans Clark. Pel que fa a l’espai, la referència al palau, ha desaparegut, transformant-ne els interiors en modernes sales d’exhibició. Pel que fa a les obres, poques i de poca rellevància, tot i que amb un plantejament temàtic interessant, (el mar, els viatges, la vida nocturna...) en comptes del clàssic recorregut fet per artistes. Desconec la resta de col·lecció de l’Institut i potser només han viatjat obres menors però, tot i la varietat d’artistes sigificatius i rellevants –i l’especial predilecció del matrimoni per Renoir-, l’exposició resulta pobre quant a obra es refereix, a l’igual que les bios dels artistes penjades a les parets. Menys mal que la visita es veu compensada pel nombrós material audiovisual de la part final, que t’endinsa plena i veritablement en el París de l’època, (per la reconstrucció dels espais i la mida de les imatges) resultant una exposició força didàctica, que podeu visitar fins el 12 de juny d'enguany.

3 comentaris:

joan ha dit...

Resulta gratificant deixar corre el temps mentres camines entre pintures ......, de tots els moviments pictòrics potser sigui el impresionisme el que més m'agradi, però no faig cap lleig a cap moviment ni cap estil.... en resum a veure quin dia hi ha una bona exposició aquí i programes una visita guiada!..... per cert, al final sòc l'oient de ferro!, i em quedo amb l'escultureta i l'altre finalista farà la volteta amb vaixell!!!

Eva Jove ha dit...

Home... d'expos interessants per veure a Catalunya, sempre n'hi ha. Igual que d'espais i patrimoni variat.
Felicitats per la "Ferro-estatueta"!

Eva Jove ha dit...

Joan, podràs veure l'impressionisme dels Clark al CaixaForum: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/476103-explosio-renoir.html?piwik_campaign=twitter&piwik_kwd=twitter&utm_source=twitter&utm_medium=twitter&utm_campaign=twitter&f=El+Punt+Avui