dimarts, 30 d’agost del 2011

Titanic, l’exposició que continua navegant (Copenhagen V)


De producció privada i espanyola, l’exposició sobre Titanic es va poder veure en molt poques ciutats, a l’estat espanyol.
El Titanic sempre m’ha despertat un gran interès. No vaig tenir ocasió de veure l’exposició abans i l’he vist ara, al cor de Copenhagen, en un edifici realment molt concordant amb l’exposició.
Tot i saber-ne el final i el tràgic desenllaç, la història –i les microhistòries que el configuren-, l’exposició presenta dades noves. És austera però està feta amb bon gust, amb un discurs clar, entenedor, i amb documentació i material molt adequat (molt d’ell, original). Si odieu la pel·lícula de Cameron, no us agradarà sentir-ne la banda sonora de fons en tota l’exposició. L’entrada resulta una mica cara però el recorregut és força llarg i inclou una moderna audioguia, pel mateix preu. El que sí potser en trauria és la foto que et fan de souvenir, que recorda al zoo o a algun parc d’atraccions.
Si estimeu el mar, els vaixells i la història, heu de veure aquesta sòbria i rigorosa exposició (al centre de Copenhagen, fins al desembre).

(Fotografia: Eva Jove) 

4 comentaris:

joan ha dit...

després d'haver estat navegant per ibissa i formentera durant cuatre dies, aturant-nos en platjes de somni, on escoltar chill-out o enfangar-se fins els ulls.... fora del meu pensament el titanic..... potser pensant en ell no hagués pujat!....

Eva Jove ha dit...

La temperatura de les aigües d'Eivissa-Formentera, ara a l'agost, no té res a veure amb les gèlides aigües nocturnes on va naufragar el Titanic, jeje. Com anyoro el mar de Ses Ïlles!!

joan ha dit...

quan tingui les fotos que va fer la meva germana les penjaré al meu blog!..... alguna és espectacular! (suposo)

Eva Jove ha dit...

Espero aquestes fotografies!