diumenge, 9 de novembre del 2008

Els sous dels futbolistes


Cada vegada que veig que fan futbol a la televisió pública, que és bastant sovint, em venen tots els mals! Em poso malalta de pensar en el què arriben a cobrar tota aquella gent que van escopint mentre juguen. Ja podien invertir part de les seves fortunes en un/a "coacher" de bones maneres.
Quin és el salari més alt que coneixeu d'algú? I què cobreu vosaltres? Multipliqueu el vostre sou per 5. Amb això ni tan sols obtenim el sou mig d'un jugador de futbol (al seu costat, els extres dels cotxes oficials són xuxeries). Com que resulta evident que els jugadors no treballen 5 vegades més que la resta de persones (vindrien a ser 200 hores a la setmana...) i a la televisió pública hem d'aguantar-los contínuament (Mònica: més Thalassa i menys futbol!!), proposo que s'estableixi un salari anual màxim pels jugadors. O millor encara, ara que tenen tanta audiència els "xous de la realitat" i que hom admet sense complexos que n'és seguidor, faria una casa de futbolistes. Sense pilota, sense jardí, sense "futbolín",... a l'hora de la compra hi hauria disputes per la gomina i les arracades de brillant de cul de got. Els que anessin expulsant, passarien a ser mileuristes de per vida.

8 comentaris:

davidcastells ha dit...

Eva, no estic gens d'acord amb la teva opinió ni en les teves propostes.
He expressat la meva visió del tema al meu blog.

Eva Jove ha dit...

Benvolgut davidcastells,

Primer de tot, moltes gràcies per llegir Cabrablog i deixar el teu comentari.
Sortosament, vivim en un país democràtic i no sempre plou a gust de tohtom.
Afortunadament també, hom pot pensar, opinar, expressar i escriure obertament sobre qualsevol tema, sense cap mena de censura.
Com que trobo molt enriquidora (i divertida!) la controvèrsia, et convido a deixar algunes de les teves opinions en aquest blog i a fer tots els comentaris que creguis oportuns. I no, les jugades dels futbolistes, rotundament, no són art.

Espero que continuïs llegint Cabrablog (és gratis!).

davidcastells ha dit...

Per què no son art ?
Jo li veig més gràcia als moviments corporals de jugadors com Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Iniesta, etc, que no pas als del Rudolph Nureyev.

Eva Jove ha dit...

Benvolgut,

En el cas dels futbolistes, podem parlar -o no- d'un cos treballat, d'una bona forma física, d'unes habilitats innates en el joc, d'una preparació i entrenament en jugades, d'unes sensacions que et poden transmetre en determinats moments del joc, però mai d'art. L'art, per a mi, és filosofia plàstica, amb un objeciu clar a comunicar.
Evidentment, no deixarem de dir aquí que, tot són opinions i totes igual de vàlides.
Gràcies per seguir el Cabrablog.

Anònim ha dit...

perdona per jo tampoc estic d'acord pk no podem tenir futbulin futbol...pk tu digis pos no!!!!!

Eva Jove ha dit...

Benvolgut anònim,

Si pots rellegir detingudament l'entrada del meu blog, veuràs que la meva posició està en contra dels sous dels futbolistes, no del futbol i, ni molt menys, dels futbolins que tu menciones.
A banda del fútbol, espero que continuïs llegint Cabrablog!
Eva

joan ha dit...

Ja fa molt que vas escriure aixó, i com he escrit en altres entrades, el que escrius és actual, el que escrius té la seva lògica, no vull fer-te cap correcció, però netejar-se el nas i la gola forma part dels esports en general, no només del futbol, els que han de canviar les seves pràctiques son els realitzadors de tv, si aquestes imatges son desagradables, els ralitzadors les haurien de poder evitar.
Per altra banda existeix el super sou de bastants futbolistes, dels tenistes (uns pocs), dels golfistes, i d'alguns basketbolistes, però si parlem de Handbol, waterpolo, hokei patins (que a cerdanyola hi ha hagut uns quants), veuràs que els sous dels esportistes son normalets, i la vida "profesional" molt curta, de fet, a categories de cert nivell, els jugadors pagan per poder jugar, la tv fa molt de mal quan parla de sous astronòmics dels jugadors de futbol o basket, amb el meu comentari no vull justificar-los però estic d'acord, les tv públicques no haurien de potenciar el futbol, però si els sports minoritaris!....

Eva Jove ha dit...

Joan, el 25 de març de 2011, la ràdio informava que alguns jugadors de fútbol del Barça, com Piqué, sobren 7 milions d'euros l'any!! Ell no és l'únic que cobra això i n'hi ha, com Messi, que cobren molt més. I a banda del sou, la televisió no és l'unic mitjà que es fa resò del tema!