dilluns, 29 de juny de 2009

L'oliaiguo menorquí


Sovint, les coses senzilles, solen ser les millors, les més ecològiques, respectuoses amb el medi ambient i naturals.
En cuina, les receptes simples són també les més bones i saludables (de ben segur que l'Arguiñano estaria d'acord amb mi). L'"Oliaiguo" de Menorca és una d'aquestes sorprenents coses simples que tant fan fruir al paladar. Hi ha diferents variants i ara, a l'estiu, es pot prendre freda, acompanyada de figues, olives o de dauets de pa torrat. Existeixen diferents variants i cada menorquí la fa una mica com vol, però bàsicament es tracta de fregir amb oli unes verdures (tomàquets, cebes, all i pebrot verd) a foc ben suau i sense parar de remenar. Mica de julivert i mica de sal. En uns 20 minuts, ho tindrem ben cuit. Després, hi afegim l'aigua (1 litre), que escalfarem sense que arribi a bullir.

Un altre dia us parlaré del gin xoriguer o de la fantàstica truita francesa amb sobrassada i fomatge de Mahó, que si encara no coneixeu, tots haurieu de tastar abans de que s'acabi l'estiu!