dissabte, 30 de març del 2013

Del bon menjar i del beure (Scotland II)



Quan fa molt fred al carrer, resulta reconfortant entrar a un lloc cobert i poder prendre alguna cosa calenta. L'experiència esdevé el doble de reconstituent si, a més de ser un lloc càlid i acollidor, el que prens et sorprèn gratament.

Passejant pel centre d'Edimburg i arribades les hores d'intendència, amb el fred calant a nas, orelles i cames, toca escollir amb certa celeritat. L'opció de menjar ràpid que podem trobar aquí és el fish&chips i el menjar thai (al centre no trobem menjar ràpid de grans cadenes, que es concentra només en els centres comercials). Si descartem aquesta elecció, haurem d'escollir d'entre alguns dels petits restaurants que hi ha que, com veureu, ofereixen un menjar casolà deliciós. A Edimburg hi ha moltes esglésies reconvertides en cafeteries però, tot i ser de disseny, no us les recomano ja que tanquen d'hora i no ofereixen cap producte especial.

Al carrer Grassmarket podeu trobar el bonic "The Mussel and Steak bar", especialitzat en musclos, un servei excel·lent i molt a la vora dels mítics i històrics pubs "Maggie Dickson's Pub" i del concorregut "Last Drop". Una revitalizant sopa del dia, a base de llenties i tomàquet, em va salvar del fred i els musclos amb salmó i un toc de curry van culminar el dinar. També serveixen els tradicionals haggis, begudes i còctels.

Un altre lloc bonic -i bohemi- per menjar és el "Howies restaurant" del carrer Victoria, un dels carrers més bonics i acolorits de la ciutat. La vivificant sopa del dia va anar acompanyada d'un deliciós plat de xai amb salsa i puré de patates. Plats de cullera, calents, plaents, acompanyats de pa amb mantega i una bona cervesa negra Saint Giles. Hi ha un altre restaurant Howies, més elegant, als peus de Calton Hill, que seria una bona opció per una vetllada romàntica, acabant veient les vistes de la ciutat, del seu castell, del mar o de les Highlands, des de dalt del turó.

Si preferiu el vi, a tot arreu trobareu una àmplia carta de vins que sobretot són d'Austràlia, França i algun Rioja. 

Una de les millors sopes que podreu trobar és la sopa cremosa de pollastre de "The Arches". Un lloc nou i modern, amb wifi gratuïta, prop d'una facultat universitària, que al tombar la nit, es converteix en bar de copes. Sobre els famosos whiskies de Malta, ho deixarem pels entesos.

Tot i que la pastisseria no destaca especialment, podeu trobar bons postres. Però no aneu a Edimburg buscant un bon cafè perquè no el trobareu; Val més prendre un te anglès.


(Fotografia: Howies restaurant. Eva Jove)

2 comentaris:

joan ha dit...

veig que has fet un vast recorregut per la ciutat, practicament fent una guia alternativa amb tast català!... i com dirien aquells.....
"Et felicito fill"

Eva Jove ha dit...

No acabo d'entendre això que em dius "amb tast català" (perquè tot el que vàrem menjar va ser molt "local").
Els restaurants del centre tenen productes de km.0 que promocionen destacament, donant una gran importància a les granges que els proveeixen.